Archiv pro měsíc: Srpen 2024

Vyjde Kingdom Come: Deliverance 2

Datum vydání a platformy

Kingdom Come: Deliverance 2 vyjde 11. února 2025 na PC (Steam, Epic), PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Hra byla původně plánována na rok 2024, ale vydání bylo odloženo kvůli potřebě doladit poslední detaily.

Edice hry

Hra bude dostupná ve třech edicích:

  • Day One Edition: Zahrnuje bonusový quest „The Lion’s Crest“ s odměnou v podobě rytířského vybavení.
  • Gold Edition: Obsahuje vše z Day One Edition plus Expansion Pass a další bonusy, jako jsou speciální zbraně a vybavení.
  • Sběratelská edice: Kromě obsahu Gold Edition zahrnuje sošku Jindřicha na koni, látkovou mapu Kutné Hory, odznaky a další sběratelské předměty.

Dojmy z hraní

Novináři, kteří měli možnost hru vyzkoušet, si pochvalují vylepšené RPG prvky, propracovanou grafiku a realismus, který je pro sérii typický. Zvláštní pozornost je věnována detailnímu zpracování Kutné Hory a jejího okolí.

Vývoj hry

Vývoj hry vede české studio Warhorse Studios, které bylo založeno v roce 2011. Kingdom Come: Deliverance 2 je jejich druhým velkým projektem. Vývoj hry začal krátce po vydání prvního dílu a na projektu pracuje více než 250 lidí.

Příběh a postavy

Příběh pokračuje téměř okamžitě po událostech prvního dílu. Hlavním hrdinou je opět Jindřich ze Skalice, který se tentokrát musí vypořádat s tématy pomsty a lásky. Do hry se vrací známé postavy jako Jan Ptáček a další.

Gameplay

Kingdom Come: Deliverance 2 zůstává věrný svému realistickému pojetí akčního RPG. Hráči budou moci znovu zažít středověké souboje, jezdit na koni a prozkoumávat českou krajinu. Novinkou jsou například kuše a první střelné zbraně.

Herní svět

Herní svět bude dvakrát větší než v prvním dílu a nabídne dvě nové rozsáhlé mapy: Český ráj a Kutnou Horu. Každé NPC bude mít svůj vlastní život a chování, což přidává na hloubce herního světa.

Technické detaily

Hra poběží na vylepšeném CryEnginu, který je přizpůsoben specifickým potřebám hry. Na konzolích PS5 a Xbox Series X/S bude hra běžet v rozlišení 4K při 30 fps. Vývojáři pracují na optimalizaci, aby zajistili plynulý zážitek na všech platformách.

Čeština a lokalizace

Kingdom Come: Deliverance 2 vyjde s kompletní českou lokalizací, včetně dabingu. Dabing hlavní postavy Jindřicha zřejmě opět ztvární Richard Wágner, známý z prvního dílu.

Hudba a soundtrack

Hudební doprovod bude opět z dílny Jana Valty, který složil i soundtrack k prvnímu dílu. Soundtrack bude obsahovat adaptivní hudbu, která se mění podle hráčova chování.

Mody a modovací nástroje

Stejně jako u prvního dílu bude hra na PC podporovat modování. Vývojáři plánují vydat modovací nástroje co nejdříve po vydání hry.

Kingdom Come: Deliverance 2 slibuje být epickým pokračováním úspěšného prvního dílu a přinést hráčům ještě hlubší zážitek z realistického středověkého RPG.